Çivilerle Sanat: Filografi ile Para Kazanın

  • 13 Mayıs 2017
  • 6.818 kez görüntülendi.
Çivilerle Sanat: Filografi ile Para Kazanın

Her birimiz hayatın zorluklarının yanında bir de maddi beklentilerle bunalıyoruz, kimimizin çalışmasına rağmen geliri yetmezken kimimiz evine katkı sağlamak için basit işlere yönelerek çaba gösteriyor. Eğer siz de evinizden çıkmadan para kazanmak istiyorsanız evde iş fikirlerini dikkatlice takip edin ve uygulayın. Bugün daha farklı bir kazanç kolundan bahsedeceğiz; filografi.

Filografi Nedir?

Filografi hepimizin evlerinde gerekli işlerde kullandığı çivilerden şekiller oluşturarak bir çeşit resim yapma sanatına verilen isimdir. Çok sert olmayan bir tahta parçasına çiviler arzu ettiğimiz deseni oluşturacak şekilde çakılır, ardından aralarından ipler geçirilir ve boyanarak süslenir, ortaya çıkan tablo artık bir sanat eserinin ta kendisi olur.

Ayrıntılı bir yapımı anlatacak olursak öncelikle zihnimizde bir model belirleyebilir ya da beğendiğimiz bir modelin çıktısını alarak kullanabiliriz. Seçtiğimiz bir kumaşı suntanın üzerine kaplanır, ardından modelin çıktısı üstüne konarak ya da tamamen zihinden çivileri çakmaya başlıyoruz. Çivilerin boyutu yine suntamıza ve modelimize göre değişebilir. Ardından çiviler vernikledip boyanmalı. Boyada parlak renkler tercih etmek işi daha gösterişli hale getirecektir. Eğer model çıktısını kullandıysanız bu işlemin ardından altta kalan çıktıyı temizlemeyi unutmamalısınız. Çivilerdeki boya kuruyunca çivilerin arasından belirlenen tekniklerle renkli kalınlığı ya da inceliği modele göre değişen teller geçirilerek şekil tamamlanıyor. Bu işin en zor kısmı da tellerin geçirilme kısmı çünkü doğru teknikleri kullanmazsanız modelden tamamen uzak bir sonuç ile karşılaşabilirsiniz.

Bundan nasıl para kazanırım?

Az önce bahsettiğimiz gibi bu iş emek ve yetenek gerektiren bir iş, ne kadar emek verildiği çıkan sonuçtan da rahatça fark edilen filografinin ev ve mekan süslemelerinde önemli bir yeri bulunmaktadır dolayısıyla satış pazarı hali hazırda mevcuttur. Fakat bu işten para kazanmak sizin üreteceğiniz ürünlerin kalitesiyle doğrudan orantılı olduğundan güzel işler çıkarmanız çok önemlidir para kazanabilmeniz için. Eğer bu işi zevkle yapacaksanız başlamalısınız çünkü sabır gerektiren bir iştir, zamanla daha güzel modeller üreteceğinizden şüpheniz olmasın. Başlangıç için iyi bir adım olarak belediyelerde kolaylıkla rastlayabileceğiniz ücretsiz filografi kurslarına yazılabilirsiniz. Böylece teknikleri çözer, maddi kazanç sağlamaya daha emin şekilde çabalarsınız. Bu iş için ufak çaplı bir malzeme yatırımı şüphesiz gerekli; sunta, çivi, vernik, boya, kumaş ve modeli korumak için cam çerçeve. Bu ürünleri aldıktan sonra işe koyulun ve özgün ürünler üretin.

İşlerinizi ürettikçe tanıtmak için kullandığınız kişisel sosyal medya hesabınıza ya da yalnızca bu iş için açacağınız basit düzeydeki web sitenize fotoğraflar ekleyin, iletişim bilginizi ekleyin ve sipariş alın. Bu işte yaptığınız ürünler kadar sipariş alarak yaptığınız ürünler de kazanç sağlar. Ayrıca bu iş aynı zamanda bir psikolojik terapi görevi de gördüğünden yurt dışında hobi olarak da birçok insanın ilgisini kazanmıştır. Siz de bu işten hem para kazanabilir hem de kendinize iyi gelecek atalarımızdan yadigar bu sanatı hobi haline getirebilirsiniz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ