Çorap Diyerek Hafife Almayın, Para Kazanın

  • 27 Ocak 2023
  • 605 kez görüntülendi.
Çorap Diyerek Hafife Almayın, Para Kazanın

Çorap satarak para kazanılır mı demeyin, çünkü kazanılıyor. İster seyyar satıcı olarak ister pazar yerlerinde satıcı olarak ister bir çorap dükkânı açarak bu işten para kazanmak mümkündür. Ancak tabii ki her işte olduğu gibi bu işte de dikkat etmeniz gereken püf noktalar var.

Öncelikle bu işi nasıl yapacağınıza karar vermelisiniz. Yani bir dükkân mı açmayı düşünüyorsunuz, bir e-ticaret sitesi üzerinden mi satış yapmayı istiyorsunuz yoksa daha küçük çaptaki pazar satışlarından mı para kazanmak istiyorsunuz? Tercihiniz, elde edeceğiniz geliri etkileyecektir.

Çorap satışına başlamak için ilk önce çorap temin etmeniz gerekir. Çorap teminini aracılara başvurmak yerine direkt kendiniz satın alabilirsiniz. Böylece kârınız daha fazla olacaktır. İstanbul Yeşildirek çorap ve çamaşır satın almak için en uygun yerdir. Buradan satın alacağınız çorapları direkt kendiniz satabilirsiniz. Ya da toptan satın alım yapmak istiyorsanız, bu durumda toptan satış yapan çorap tedarikçilerine gidebilirsiniz. Ancak bunlar aracı olacağı için fabrikadan aldıkları malın üzerine bir kâr payı koyacaklardır. Bu nedenle toptancılar yerine direkt bir fabrika ile anlaşma yaparak ürünleri onlardan daha uygun fiyata temin etmeye çalışabilirsiniz. Fakat fabrikalar da toptan satış alan firmalar ile anlaştığı için sizinle iş yapmaya pek yanaşmayabilir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın. Genel olarak çorap ticaretinde sırf bu iş için dükkân açılması pek mantıklı olmayabilir ama çorabın yanında diğer çamaşır ürünlerinin de satışını yapacaksanız, o zaman iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca dükkân açmak için belediyeden ruhsat izninizin de olması gerekiyor.

Çorap satışında özel sezonları yakalamanız çok önemlidir. Okul sezonunda çocuklara özel çoraplar satabileceğiniz gibi, yaz sezonunda daha ince ve tül çoraplar satabilirsiniz. Bunların haricinde bebekler için, sporcular için, bayrama özel, yeni yıla özel ve kadınlara özel çorap modelleri gibi çok sayıda farklı ürün çeşidini yakalamanız, elde edeceğiniz gelir açısından daha faydalı olacaktır.

Çoraplarınızın satışını hızlandırmak adına farklı pazarlama seçenekleri geliştirmeniz gerekir. Yeni ve denenmemiş pazarlama fikirlerini dikkat çekici bir şekilde uygularsanız, çok fazla satış yapabilirsiniz. Örneğin ısıya göre renk değiştiren bir çorabın satışını pazarlayarak dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Çorapları pazarlayabileceğiniz ortamlara gelince, bit pazarı, alışveriş merkezleri, pazarlar, seyyar olarak sokaklarda, el işi dükkanları, iş hanları ve daha pek çok yerde satış yapmanız mümkündür. Diğer bir seçeneğiniz ise online e-ticaret sitesi kurarak bu site üzerinden satış yapmaktır.

Çorap satarak ne kadar mı para kazanabilirsiniz? Öncelikle çorabın maliyetinden yola çıkalım. Bir çift çorabın tanesini 0,25 liradan satın almak için aracısız satın alım gerçekleştirmeniz gerekir. Böylece bir çift çorabı 1 liradan satarak 0,75 TL kâr etmeniz mümkündür. Ancak aracı ile çorap tedarik ederseniz bir çift çorabı 0,50 liradan satın alırsınız ve kârınız oldukça azalır. Bu farka dikkat ederek hareket ettiğiniz sürece çorap satışından elde edeceğiniz kârı kontrol edebilirsiniz. 1 liradan günde ne kadar çok çorap satarsanız o kadar para kazanırsınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ